Vissza

Kihirdették a keresztféléves ponthatárokat



Kihirdették a felsőoktatási keresztféléves ponthatárokat. Az e-felvételi rendszerében személyre szólóan is megtekinthetők a pontok.

 

Január 25-ától elérhetők a 2021 februárjában induló felsőoktatási keresztféléves képzések ponthatárai a www.felvi.hu (E-felvételi) oldalról. Az Oktatási Hivatal tájékoztatása értelmében alapképzésre 479, mesterképzésre 4623, felsőoktatási szakképzésre pedig 129 jelentkezőt vettek fel. A legnépszerűbb egyetemek a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Szent István Egyetem és a Debreceni Egyetem, a legnépszerűbb szakok pedig a Vezetés és szervezés, a Gépészmérnöki, a Mérnökinformatikus és a Villamosmérnöki volt.


A felvételizők az E-felvételi felületén személyre szabottan is meg tudják nézni az általuk megjelölt szakok ponthatárait és az elért pontszámaikat a „Jelentkezések és ponthatárok” menüpontban. Akik megadták a mobiltelefonszámukat, SMS-ben is értesítést kapnak eredményükről. Ponthatár alatti felvételi összpontszámmal senki nem vehető fel.

2021-01-26 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>