Vissza

EMMI határozat – újra digitális tanrend



Kijött az köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III.05.) EMMI határozat is.

 koronavírus, digitális munkarend

A járványügyi szigorítások bejelentése után egy nappal megjelent az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu) a köznevelési intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló 17/2021. (III. 05.) EMMI-határozat az óvoda- és iskolabezárások részleteiről. Ennek lényege, hogy az óvodákban 2021. március 8-tól rendkívüli szünetet rendelnek el, az iskolákban pedig ugyancsak március 8-tól március 31-ig a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Ennek keretében a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online, vagy más, személyes találkozást nem igény1ő kapcsolatában történik, amelynek alkalmasnak kell lenni a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére. A köznevelési intézményben legalább az intézmény vezetőjének, illetve egy helyettesének munkanapokon munkaidőben az intézményben kell tartózkodnia.

2021-03-08 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>