Vissza

ITM határozat a szakképző intézmények működésére március 8-tól



Az EMMI-é után egy ITM határozat is megjelent még pénteken a szakképző intézményekre vonatkozóan.

 

A szakképzésért felelős Innovációs és Technológiai Minisztérium pénteken közzétette a szakképző intézmények működését érintő egyes veszélyhelyzeti intézkedésekről szóló SZFHÁT/36453/2021-ITM számú egyedi miniszteri határozatot, amely a szakképző intézményeknek aznap kiküldött ITM levelet néhány ponton kiegészítette.

Ennek értelmében a szakképző intézményben 2021. március 8-tól április 7-ig a közismereti és szakmai oktatás is kizárólag online módon, digitális munkarendben folyhat. Mind a szakképző intézményben, mind a duális képzőhelyeken szakképzési munkaszerződés keretében folyó szakma gyakorlat csak digitális munkarendben, egyéni felkészüléssel, projektfeladat előírásával teljesíthető. A személyes jelenléttel bíró oktatás és képzés tehát tilos, a tanulók személyes megjelenésre nem kötelezhetők.

Az oktatásban való jelenlétet továbbra is folyamatosan rögzíteni kell a Kréta rendszerben. Az érettségi és szakmai vizsgára készülőknek biztosítani kell az online konzultáció lehetőségét. A köznevelési intézményhez hasonlóan a szakképző intézményben is legalább az intézmény vezetőjének, illetve egy helyettesének munkanapokon munkaidőben az intézményben kell tartózkodnia.

2021-03-09 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>