Vissza

Felnőttképzések csak online, digitális vagy távoktatási formában



Megjelent a kormányrendelet is a korlátozásokról, ami szerint a kontaktos felnőttképzéseket és a felnőttképzési vizsgákat nem lehet megtartani.

 felnőttképzés

A védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet, amely többek között a felnőttképzésekben is korlátozásokat vezetett be. Ennek értelmében a 2021. március 8-tól április 7-ig a felnőttképzési törvény 2. § 8. pontja szerinti kontaktórás formában szervezett oktatást, képzést (beleértve a jogszabály alapján szervezett felnőttképzéseket is) a képzésben részt vevő személyek és az oktató közötti személyes találkozást nem igénylő kapcsolatban alkalmazott digitális eszköz segítségével megvalósuló módon vagy zárt rendszerű elektronikus távoktatás, illetve távoktatás formájában kell megszervezni, befejezni. Az ún. „kontaktórás”, személyes jelenléttel folyó képzések tehát nem engedélyezettek.

Olyan képzéseket is online, digitális, illetőleg távoktatási formában kell megtartani, ahol ezt egyébként jogszabály, támogatói okirat, támogatási szerződés, felnőttképzési szerződés, hatósági szerződés vagy képzési program nem teszi lehetővé. A felnőttképzésben vizsga sem szervezhető. A március 8-án már megkezdett és folyamatban lévő, illetve újonnan meghirdetett vizsgát pedig el kell halasztani.

2021-03-09 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>