Vissza

Mindennapi tudnivalók a digitális oktatásról



Az Oktatási Hivatal honlapján vagy egy új rövid összefoglaló a digitális tanrenddel kapcsolatos operatív tudnivalókról.

 

Felhasználva a tavaszi teljes és a novemberben a középiskolásokat érintő digitális munkarend tapasztalatait, az Oktatási Hivatal továbbra is elérhetővé teszi azokat a tájékoztatókat, segédleteket, felületeket, amelyek segítik a tanulókat, szülőket, iskolákat és tanárokat az április 7-ig tartó időszakban.

A Húsvétig elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarendben folyó iskolai nevelés-oktatás során a Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu) a „COVID-19” linkre kattintva érhetők el az emberi erőforrások miniszterének a járványhelyzettel kapcsolatos tanügyi döntései, a korábban kiadott „Intézkedési terv a 2020/2021. tanévben a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről”, valamint a felkészülést segítő módszertani ajánlás a személyes találkozás nélküli oktatás-nevelés lehetséges módszereire és eszközeire.

Emellett elérhető a „Pedagógusminősítési eljárások online lebonyolításának szabályai”, a „Hogyan valósítható meg az érettségi előtt állók vonatkozásában a közösségi szolgálat teljesítése?” és „A 2021. évi országos pedagógiai-szakmai ellenőrzések (tanfelügyelet) halasztása” című link is.

 

2021-03-11 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>