Vissza

Rendkívüli felvételi eljárás május 10-étől



Május 10-én kezdődik a rendkívüli felvételi eljárás időszaka. Azok jelentkezhetnek a pótfelvételi keretében, akik a központi felvételi eljárásban nem nyertek felvételt, vagy máshová szeretnének felvételizni.

 

A középfokú iskola igazgatója 2021. május 10. és augusztus 31. között rendkívüli felvételi eljárást írhat ki. Ha a tanuló nem nyert felvételt egy középfokú intézménybe sem, vagy felvételt nyert, de megváltoztatja döntését, úgy a fenti időszak alatt közvetlenül az általa választott középfokú iskolában való jelentkezéssel, egyeztetéssel kérheti felvételét bármely olyan intézménybe, amelynek maradtak betöltetlen férőhelyei. (Ha a középfokú iskolába az adott osztályba felvehető tanulói létszám kevesebb mint 90% sikerült betölteni, a rendkívüli felvételi eljárást ki kell írni.) A rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett férőhelyek keresésére szolgáló program elérhető az alábbi linkről http://www.kir.hu/kifir2/ttjegyzekkereso.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. A rendkívüli felvételi eljárásban több jelentkezési lap is benyújtható, de egy jelentkezési lapon csak egy iskola jelölhető meg. Ha a tanulót rendkívüli felvételi eljárás keretében vették fel az iskolába, a beiratkozásának időpontját az iskola igazgatója állapítja meg.

2021-05-05 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>