Vissza

Írásbeli érettségiről lemaradók szóbelije



Egy új tájékoztatás értelmében az idén érettségizők, ha pl. COVID-fertőzés miatt nem tudtak írásbelizni, szóbeli vizsgát tehetnek a mostani vizsgaidőszakban.

 

Azok az idén végzős érettségizők, akik önhibájukon kívül, például koronavírus-fertőzés vagy karantén miatt nem tudtak megjelenni az írásbeli vizsgákon, szóbeli vizsgát tehetnek még a jelenleg folyó vizsgaidőszakban. A 251/2021. (V. 17.) kormányrendelet értelmében a pótlóvizsga szóbeli vizsgával való letételét az igazgató engedélyezi a tanuló számára, a vizsga pótlásáról a vizsgaszervező intézménynek kell gondoskodnia. A pótlás lehetősége a Vizsgaszabályzat 18/B. § (8) bekezdése szerinti gyakorlati vizsgára is vonatkozik.

A kérelmet, valamint a fel nem róható ok igazolására szolgáló dokumentumokat az igazgató részére elektronikus úton, legkésőbb 2021. május 28-án 16 óráig kell benyújtani. A határidő jogvesztő. Az igazgatónak a döntéséről legkésőbb 2021. június 1-jéig elektronikus úton kell értesíteni a vizsgázót, valamint – ha emelt szintű szóbeli vizsgát engedélyezett – a vizsga megszervezéséért felelős kormányhivatalt.

2021-05-27 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>