Vissza

Az iskolakezdéskor is felvehetik az oltást a fiatalok



A koronavírus-világjárvány elleni védekezés keretében elérkezett az iskoláskorú fiatalok beoltási programja is. A 12-15 éves tanulókat oltják szeptemberig.

 

A https://koronavirus.gov.hu információ szerint az 2021/2022-es tanév kezdete előtt két nappal minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, ha a szüleik ezt megengedik. A tájékoztató értelmében a kormányfő azt mondta, a 12-15 év közötti korosztály 13-14 százaléka már megkapta az oltást, a 16-18 év közöttiek oltása pedig nagy sebességgel halad, az átoltottság közöttük 45 százalék körül van.

A terv az, hogy a szeptemberi, szerdai iskolakezdés előtt augusztus 30-án és 31-én hétfőn és kedden az iskolákban oltási nap legyen, és ha a szülők úgy döntenek, beolthatják a gyerekeket. A döntést követően az országos oltási munkacsoport vezetője arról is tájékoztatott, hogy az iskolakezdés előtti két nap mellett szeptember 30-án és 31-én is szerveznek az iskolákban oltási akciókat.

2021-07-21 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>