Vissza

Elérhető a nyolcadik évfolyamosok pályaorientációs tesztje



Elérhetővé vált az OH honlapján a 8.-os tanulóknak összeállított, pályaorientációt, pályaválasztást, továbbtanulást támogató teszt.

 

2021. szeptember 21. óta elérhető az Oktatási Hivatal oldalán (https://www.oktatas.hu/) a nyolcadik évfolyamos tanulóknak összeállított, pályaorientációt, pályaválasztást, továbbtanulást támogató teszt. A 2021/2022. tanévben szeptember 20. és október 11. között kísérleti jelleggel szervezik meg a nyolcadikos tanulóik számára a pályaválasztást és továbbtanulást megalapozó személyes tanulói kompetenciák vizsgálatát. A tesztek eredményeit csak a tanuló láthatja, az Oktatási Hivatal azonban felhívja a figyelmet, hogy érdemes azt megosztania a szülővel, hozzáértő felnőttel, aki további tanácsokkal segíthet a megfelelő pálya, iskola és továbbtanulási irány kiválasztásában.

A pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatát az Oktatási Hivatal által elkészített – és informatikai rendszerének közvetítésével az iskolák számára elérhetővé tett – digitális mérő- és támogatóeszközökkel, a Hivatal által kiadott eljárásrend alkalmazásával kell lebonyolítani.

2021-09-28 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>