Vissza

Az Országgyűlés előtt a képzési salátatörvény



Az Országgyűlés előtt az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények módosításáról szóló T/17440. számú törvényjavaslat, ami oktatási, képzési törvényeket is érint.

 

Az egyes képzéseket és a foglalkoztatást érintő törvények módosításáról szóló T/17440. számú törvényjavaslat címet viseli az az Országgyűlés előtt álló csomag, amely összesen 26 különböző, elsősorban az oktatással és képzéssel összefüggő törvényt módosít. Az oktatási nyilvántartásról, a nemzeti köznevelésről, a nemzeti felsőoktatásról és a szakképzésről szóló törvények mellett a tervezet szerint több helyen módosul a felnőttképzésről szóló törvény is.

Utóbbi korrekció célja a törvényjavaslathoz fűzött indoklás szerint az, hogy a felnőttképzésben a gyakorlati tapasztalatok alapján szigorítani szükséges a felnőttképzési államigazgatási szerv által lefolytatott ellenőrzés eredményeként alkalmazható szankciókat. Így például súlyos esetekben, állami támogatásból vagy képzési hitelből finanszírozott képzések esetén bevezeti a felnőttképzési tevékenység folytatásától figyelmeztetés alkalmazása nélkül történő eltiltást mint szankciót.

2021-11-23 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>