Vissza

Felnőttképzési kormányrendelet-módosítás



Megjelent egy felnőttképzési kormányrendelet-módosítás a közlönyben.

 

A Magyar Közlöny 2021. december 8-i számában jelent meg az egyes kormányrendeleteknek a felnőttképzéssel összefüggő módosításáról szóló 688/2021. (XII. 8.) kormányrendelet, amely két jogszabályt módosított.

A munkaerő-kölcsönzési és a magán-munkaközvetítői tevékenység nyilvántartásba vételéről és folytatásának feltételeiről szóló 118/2001. (VI. 30.) kormányrendelet módosítása értelmében a kölcsönbeadónak, valamint a magán-munkaközvetítőnek a tevékenységéről negyedévente adatot kell szolgáltatni a munkaerő-piaci előrejelző rendszerbe a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal által működtetett felületen.

A felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) kormányrendelet módosítása kiegészült a munkaerő-piaci előrejelző rendszer működtetésével kapcsolatos feladatokkal, valamint a felnőttképzési tevékenység ellenőrzésére felkért felnőttképzési szakértővel szemben támasztott követelményekkel. A változások nagy része már december 9-én hatályba lépett, más része csak 2022. július 1-jén fog.

2021-12-17 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>