Vissza

Módosult az Oktatási Hivatal járványügyi intézkedési terve



Frissítették is az OH járványügyi intézkedési tervét a miniszter levele kapcsán.

 

2022. január 15-től változott a köznevelési intézményekben alkalmazandó járványügyi eljárásrend, amely részletesen már az Oktatási Hivatal honlapján (https://www.oktatas.hu/) található „Intézkedési terv a köznevelési intézményekben a járványügyi készenlét idején alkalmazandó eljárásrendről” című módosított dokumentumban is olvasható.

Ennek 10. pontja értelmében ha egy köznevelési intézményben (az óvoda kivételével) egy tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik, az illető a járványügyi döntésnek megfelelően 7 nap karanténba kerül, amely 7 nap után akkor kerülhet megszüntetésre, ha a beteg már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek. Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés feloldható, és a tanuló visszatérhet az intézménybe. Az érintett osztályban a jelenléti oktatás folytatódik az otthon tanulók iskolai támogatása mellett.

Az igazolt fertőzést a népegészségügyi hatóságoknak be kell jelenteni, de az EMMI-t kizárólag óvodai fertőzés esetén kell tájékoztatni a vedekezesakoznevelesben@emmi.gov.hu címen. Az intézményben az eddigiekhez hasonlóan kizárólag az Oktatási Hivatal rendelhet el rendkívüli szünetet.

2022-01-19 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>