Vissza

Tájékoztató az egyéni jelentkezés menetéről



Egy tájékoztató jelent meg az Oktatási Hivatal oldalán az egyéni jelentkezés menetéről a középfokú felvételi eljárás során.

 

Az Oktatási hivatal tájékoztatót jelentetett meg a honlapján (https://www.oktatas.hu/) az egyéni jelentkezés menete a 2021/2022. tanévben zajló középfokú felvételi eljárás során. A tájékoztató értelmében alapesetben a jelentkező általános iskolája végzi a felvételi lap, azaz a tanulói adatlap és jelentkezési lap kitöltését, bizonyos esetekben azonban a jelentkezést egyéni jelentkezés formájában lehet vagy kell benyújtani.


A felvételi lapok kitöltését a jelentkező, illetve a szülő önállóan is kezdeményezheti, ha a jelentkező a középiskola 9. évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára (azaz 6, vagy 8 évfolyamos gimnáziumba) jelentkezik vagy az általános iskolája többcélú intézmény, és a nem kizárólag a saját intézményébe kíván jelentkezést benyújtani. A felvételi lapok kitöltését viszont önállóan kell kezdeményeznie, ha a jelentkezőnek jelenleg magyarországi általános iskolával nincs tanulói jogviszonya (azaz jelenleg külföldi intézménnyel áll tanulói jogviszonyban, vagy jelenleg egy magyarországi középfokú iskolával áll tanulói jogviszonyban.)

2022-02-09 | dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>