Vissza

Adatszolgáltatás pénzügyi és gazdálkodási adatokról



Az iskola fenntartóinak ápr. 1. és máj. 31. között kell pénzügyi és gazdálkodási adatokat szolgáltatni a 2021-es évről statisztikai célra.

 

A köznevelési intézmények fenntartóinak minden év április 1. és május 31. között kell a KIR honlapján keresztül köznevelési intézményenként és feladatonként az adatszolgáltatás évét megelőző naptári évről statisztikai célra a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) Korm. rendelet 20. §-a szerinti közérdekű pénzügyi és gazdálkodási adatokat közölni. Ezek az adatok az engedélyezett álláshelyek számára, a szeptemberi tanévkezdéskor szakmai alapfeladatokra számított folyó kiadások alapján az egy tanulóra jutó térítési díj és tandíj összegére, a fenntartási kifizetések (kiadások, költségek, ráfordítások) és bevételek összegére és a gazdasági feladatok ellátásának módjára vonatkoznak.


A megszűnt köznevelési intézményről a fenntartónak az OM azonosító bevonása előtt kell közölni az adatokat. Ha a fenntartó az általa fenntartott köznevelési intézményt megszünteti vagy fenntartói tevékenységével felhagy, a köznevelési intézmény megszüntetését vagy a fenntartói tevékenység megszűnését követő 15 napon belül pénzügyi záró statisztikát kell szolgáltatnia.

2022-04-04 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>