Vissza

Kormányrendelet jelent meg az iskolaszövetkezet oktatási célú alapja felhasználásának szabályairól



Tegnap megjelent egy kormányrendelet az iskolaszövetkezet oktatási, képzési és rekreációs célt szolgáló közösségi alapja felhasználásának szabályairól.


A Magyar Közlöny 2023. június 28-i számában jelent meg az iskolaszövetkezet oktatási, képzési és rekreációs célt szolgáló közösségi alapja felhasználásának általános szabályairól szóló 259/2023. (VI. 28.) kormányrendelet.

Ebben rögzítésre került, hogy az iskolaszövetkezet közgyűlésének szabályzatban kell rendelkezni egyrészt az iskolaszövetkezet oktatási, képzési és rekreációs célt szolgáló közösségi alapjából nyújtható támogatások köréről és azok igénybevételének feltételeiről, másrészt a támogatási kérelem tartalmi elemeiről, valamint kérelem benyújtásának és elbírálásának szabályairól, harmadrészt pedig a támogatás nyújtásának, valamint felhasználásának szabályairól. Ugyancsak a közgyűlésnek kell dönteni arról, hogy az adózott eredménynek, azaz a nyereségének hány százalékát helyezi a közösségi alapba, és mekkora a közösségi alapból a támogatásra jogosultak által személyenként igénybe vehető támogatási összeg éves maximális mértéke. Az előírások 2023. július 2-án lépnek hatályba.

2023-06-30 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>