Vissza

Közzétette az Oktatási Hivatal a tavaszi érettségi eredményeit



Közzétette az idei érettségi vizsgák eredményeit az Oktatási Hivatal. Az eredmények a www.oktatas.hu honlapon olvashatók.

Az Oktatási Hivatal 2023. július 18-án közzétette honlapján (https://www.oktatas.hu/) az idei tavaszi érettségi vizsgaeredményeit. Az érettségizők idén is jól teljesítettek, ugyanis mind közép-, mind emelt szinten a kiemelt érettségi tárgyak szinte mindegyikében az elmúlt öt év átlagánál jobb eredményt értek el a vizsgázók. Ezzel az összes megszerzett jegy átlaga meghaladta a 3,8-at.

A hivatal tájékoztatott, hogy a június 30-án, a középszintű szóbeli vizsgákkal lezárult május-júniusi vizsgaidőszakban több mint 3000 bizottság előtt mintegy 110.000-en tettek érettségi vizsgát. A honlapon megjelentetett információk szerint a tavaszi vizsgaidőszakban 327.728 rendes, 33.691 előrehozott és 13.289 szintemelő vizsgát tettek, az ismétlő, kiegészítő, javító, illetve pótló vizsgák száma együttesen mintegy 11.000 volt. A honlapon további részletes információk olvashatók az érettségiről, mint például a vizsgatárgyankénti átlagok, az idegen nyelven tett vizsgák, az írásbeli feladatsorok száma, a dolgozatok javításával kapcsolatban tett tanulói észrevételek, vizsgaeredmények összehasonlítása.

2023-07-21 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>