Vissza

Kihirdették a felsőoktatási ponthatárokat



2023. július 26-án este hozták nyilvánosságra a 2023 szeptemberében kezdődő szemeszterben induló képzésekre felvételre jogosító ponthatárokat.

2023. július 26-án este hozták nyilvánosságra a 2023 szeptemberében kezdődő szemeszterben induló képzésekre felvételre jogosító ponthatárokat a felsőoktatási intézménybe jelentkező érintettek, amely alapján kiderült, hogy a megszerzett pontjaik elégségesnek voltak-e ahhoz, hogy felvegyék a kiszemelt egyetem hőn áhított szakára. A legtöbb leendő hallgatót az ELTE-re, a Debreceni Egyetemre és a Szegedi Egyetemre vették fel.


Szerte az országban, így Budapesten kívül Debrecenben, Egerben, Győrött, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsett, Salgótarjánban, Szegeden és Zalaegerszegen is ún. ponthatárváró rendezvényeken, közösen is izgulhattak a felvételizők. A kilátogatók a Budapest Parkban értesülhettek elsőként a ponthatárokról a Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK által szervezett „Pont Ott Parti” keretében. A ponthatárokat a https://www.felvi.hunyitóoldalán is meg lehet tekinteni, azok a felvételizők pedig, akik jelentkezéskor megadták a mobilszámukat, késő este sms-t is kaptak az eredményekről.

2023-07-28 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>