Vissza

Kormányrendelet jelent meg a köznevelési intézmények veszélyhelyzeti működési rendjéről



Megjelent az egyes köznevelési intézmények veszélyhelyzeti működési rendjéről szóló 367/2023. (VIII. 3.) kormányrendelet.

A 2023. augusztus 3-i Magyar Közlönyben jelent meg az egyes köznevelési intézmények veszélyhelyzeti működési rendjéről szóló 367/2023. (VIII. 3.) Korm. rendelet, amely az Ukrajna területén fennálló fegyveres konfliktusra tekintettel kihirdetett veszélyhelyzeti szabályokról szóló 424/2022. (X. 28.) kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet ideje alatt a nevelés és az oktatás folyamatosságának biztosítása érdekében több, elsősorban költségvetési támogatást érintő köznevelési jogszabályt eltérően rendel alkalmazni.

Például ha egy fenntartó végrehajtási eljárás alatt áll, és emiatt az általa fenntartott köznevelési intézmény működése veszélyeztetett, akkor a köznevelésért felelős miniszter döntése alapján bizonyos, pl. energiaár-kompenzációhoz kapcsolódó állami támogatások a fenntartó helyett közvetlenül a köznevelési intézmény számlájára is folyósíthatók. A veszélyeztetettség fennállását folyamatosan vizsgálni kell, és annak megszűnéséről haladéktalanul értesíteni kell a fenntartót, a kincstárt, a Klebelsberg Központot és az illetékes tankerületi központot.

2023-08-09 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>