Vissza

Összefoglaló a szakképzéssel és zöld átállással összefüggő gyakorlatokról szóló új uniós kiadványról



A NAK egy összefoglalót jelentetett meg egy új uniós kiadványról, ami a szakképzéssel és zöld átállással összefüggő inspiráló gyakorlatokról szól.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy összefoglalót jelentetett meg a honlapján (https://www.nak.hu/) az Európia Unió új kiadványáról, amely a szakképzéssel és zöld átállással összefüggő gyakorlatokról szól.

„A Szakképzés és a zöld átállás” című dokumentum 2023 júniusában jelent meg és bemutatja, hogy hogyan valósulhatnak meg a szakképzés minden területén az erőforrás-hatékony, környezetkímélő „zöld” megoldások. A cél az volt, hogy megismertessék a szakképzés szerepét a környezeti szempontból fenntartható, körforgásos és klímasemleges gazdaságra való áttérés megvalósításában több tématerületen (például a zöld átálláshoz szükséges készségek felismerése, a szakmai és transzverzális zöld készségek beépítése a szakképzési programokba, a felnőttek át- és továbbképzését célzó tanfolyamok zöldítése oktatói készségek fejlesztése, összpontosítás a zöld társadalmi célokra.) A kiadvány elérhető angol nyelven is a https://ec.europa.eu oldalon.

2023-09-04 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>