Vissza

Tájékoztató Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer magyarországi fejlesztéséről



Egy tájékoztató jelent meg az IKK oldalán a Szakképzési és Felnőttképzési Pályakövetési Rendszer magyarországi fejlesztéséről.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ (IKK) honlapján (https://www.ikk.hu/) augusztus 29-én jelent meg egy tájékoztatás arról, hogy a Magyarországon kialakításra került szakképzési és felnőttképzési pályakövetési rendszerről a Cedefop oldalán nemrég egy cikk jelent meg.

A tájékoztató összefoglalja a pályakövetési rendszer hátterét, amelynek üzemeltetését a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal végzi. Kitér továbbá a pályakövetés működésére, a pályakövetésben alkalmazott indikátorokra, a pályakövetés első eredményeire és a további tervek, fejlesztési lehetőségekre. Utóbbi keretében az elkövetkező időszak tervei között szerepel szakképzési centrumok és egyéb fenntartók számára részletes egyedi riportok összeállítása, amely elősegíti az oktatás minőségbiztosítását, visszajelzést nyújt a képzési kínálat megfelelőségéről, a tanulók intézménnyel való elégedettségéről. A cikk angol nyelven is elérhető következő linken: https://www.cedefop.europa.eu/en/news/hungary-developing-career-tracking-system-vet-and-adult-learning-graduates.

2023-09-04 | dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>