Vissza

Tájékoztatási határidő a státusztörvénnyel kapcsolatban



Szeptember 15-ig kell az iskoláknak tájékoztatnia az érintetteket a státusztörvény egyes rendelkezései hatálybalépésének időpontjáról, azok lényeges tartalmáról (munkakör, munkaidő, besorolás, bér).

A pedagógusok új életpályájáról szóló 2023. évi LII. törvény (köznapi nevén Státusztörvény) átmeneti rendelkezései értelmében a köznevelési törvényben meghatározott köznevelési intézményeknek, továbbá a tankerületi központoknak mint munkáltatóknak legkésőbb 2023. szeptember 15-ig kell tájékoztatni a közalkalmazottakat és a munkavállalókat a Státusztörvény egyes rendelkezései hatálybalépésének időpontjáról és azok lényeges tartalmáról, a 2024. január 1-jén bekövetkező jogviszony átalakulásáról, és ennek keretében a várható munkaköréről, munkaidejéről, besorolásáról, havi illetményéről, továbbá a munkavégzésnek várható helyéről, a köznevelési foglalkoztatotti jogviszonya kezdetének várható napjáról.

Tájékoztatni kell továbbá arról, hogy a köznevelési foglalkoztatotti jogviszony határozatlan vagy határozott időre szól, utóbbi esetben a jogviszony megszűnésének időpontjáról, vagy más megszüntető feltételről, a jogkövetkezményekről, és egyéb a feleket érintő körülményről, illetőleg az érintett jogviszonyának munkaviszonnyá alakulása esetén annak részleteiről.

Önnek is tájékoztatási kötelezettsége van a státusztörvény kapcsán? Fenntartó? Intézményvezető?

Tekintse meg iratmintáinkat, és tájékoztassa munkavállalóit hatékonyan és könnyen!

2023-09-07 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>