Vissza

10 magyar érem a gdanski EuroSkills szakmai versenyen



5 aranyat, 1 ezüstöt és 4 bronzot szereztünk a Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Gdansk 2023 versenyen!


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által működtetett WorldSkills Hungary honlapján (https://worldskillshungary.hu/) a hétvégén megjelent közlemény szerint a magyar fiatal szakemberek kiválóan szerepeltek a 2023. szeptember 5. és 9. között a nyolcadik alkalommal megrendezett Szakmák Európa-bajnokságán, a EuroSkills Gdansk 2023 versenyen.

Hazánkat 22 versenyszámban 26 fő versenyző képviselte és szerzett öt aranyérmet, egy ezüstérmet és négy bronzérmet. Európa-bajnok lett (és egyben a Nemzet Legjobbjai címet is elnyerte) informatikai rendszerüzemeltető versenyszámban, csapatversenyben Bandúr Tamás és Koncsik Zsolt, Hidvégi János webfejlesztő, Nagy Dániel épületasztalos, Czimmer Bálint festő, díszítőfestő és Offner Márton víz-, gáz- és fűtésszerelő. Ezüstérmet kapott ipari robotika versenyszámban, csapatversenyben Farkas Bálint és Kovács Erik.

Bronzérmet nyert Kovács Márton és Ferenczi Krisztofer csapatversenyben, mechatronika szakmában, Stób Attila szárazépítő, Darabos Lili szépségápoló és Pál Blanka ápolás és gondozás versenyszámban. A magyar versenyzők emellett hét versenyszámban vehettek át kiválósági érmet, ami a kiemelkedő, 700 pont feletti teljesítményért jár.

2023-09-11 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>