Vissza

Középiskolai Diákprojektverseny



A verseny célja a projektszemlélet és a projektekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése, valamint az önismeret és a pályaorientáció támogatása.

Az előző tanévben 52 csapat részvételével sikeresen debütált országos versenyt az idei tanévben is megrendezzük. A verseny célja a projektszemlélet és a projektekhez kapcsolódó kompetenciák fejlesztése, valamint az önismeret és a pályaorientáció támogatása.


A diákcsapatok bármilyen általuk (részben vagy teljesen) megvalósított projekttel nevezhetnek. A szervezők olyan projektek bemutatását várják, amelyek valamilyen probléma vagy nagyobb feladat megoldására, illetve valamilyen termék, kutatási eredmény, szolgáltatás, rendezvény vagy egyéb értékes, hasznos eredmény létrehozására irányulnak. A diákprojekt kapcsolódhat egy vagy több tantárgyhoz, az iskolai élethez, vagy az 50 órás iskolai közösségi szolgálathoz, de lehet ezektől független is. Előnyös, ha a projekt újszerű elemeket is tartalmaz, de ez nem követelmény. A felkészülés támogatásához számos projektötlet és módszertani anyag található a verseny honlapján.


A projekt bemutatásának első lépése egy online projektadatlap kitöltése lesz 2024. április elején, ez a verseny első fordulója. A második fordulóban a döntőbe jutott csapatok projektjüket egy szakmai zsűri előtt prezentálják 2024 májusában. A projektcsapat tagjai hazai vagy külhoni középfokú oktatási intézmény 9-12 évfolyamos tanulói lehetnek.

Fődíj: 100 000 forint és oklevél. Az előzetes regisztráció határideje: 2023. november 13.

Részletek: https://diakprojekt.hu/

2023-09-25 | Iskolaszolga | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>