Vissza

Az oktatás szabályozására vonatkozó törvények módosítása



2017. június 12-én jelent meg az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról szóló 2017. évi LXX. törvény.

 

A jogszabály módosítja a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvényt, amely a felsőoktatási intézményben tanár munkakörben foglalkoztatottak fizetési fokozatba sorolására irányadó rendelkezéssel egészül ki.

Módosul a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló törvény, amely a közszolgálati ösztöndíjas hallgatók és a magyar állami ösztöndíjas hallgatók egységes nyilvántartási rendszerét hozza létre.

Változik a nemzeti köznevelésről szóló törvény, amely az oktatási jogok biztosa jogállását állapítja meg, és pontosítja a gyógypedagógusokra vonatkozó rendelkezéseket.

Módosul a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény, amely többek között a szenátus működésére, a pedagógusképzésre, az oktatói munkakörben foglalkoztatottak előmenetelére vonatkozó előírásokat egészíti ki.

A módosító törvény további három jogszabályt (a szabálysértési, a gyermekvédelmi és a közszolgálati tisztviselői törvényt) módosít.

2017-06-15 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>