Vissza

Adatküldés a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatához



Október 18-ig kell megküldenie az iskoláknak a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatának lebonyolításához kapcsolódó adatokat az OH-nak.

2023. október 18-ig kell megküldenie az iskoláknak a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatának lebonyolításához kapcsolódó adatokat az Oktatási Hivatal részére a 2023/2024-es tanévben, a Hivatal által meghatározott módon.

Az általános iskolai feladatellátásban részt vevő nevelési-oktatási intézmények a nyolcadik évfolyamos tanulóik számára – a felnőttoktatásban tanulók kivételével – 2023. szeptember 19. és 2023. október 11. között szervezték a köznevelésről szóló törvény alapján a pályaválasztást megalapozó kompetenciák vizsgálatát az Oktatási Hivatal által elkészített – és informatikai rendszerének közvetítésével az iskolák számára elérhetővé tett – digitális mérő- és támogató eszközökkel, az Oktatási Hivatal által kiadott eljárásrend alkalmazásával. A vizsgálat eredménye visszajelzést ad a tanuló számára azokról a középfokú iskolai továbbtanulási lehetőségekről, amelyek meglévő képességei alapján számára javasolhatók.

2023-10-17 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>