Vissza

A pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak közlemény módosítása



Megjelent a KIM közleménye a pontszámítás feltételéül meghatározott érettségi vizsgatárgyak a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárások során című közlemény módosításáról.

A 2023. november 16-i Hivatalos Értesítőben jelent meg a kultúráért és innovációért felelős miniszter közleménye a pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárások során című közlemény módosításáról, amelyet a miniszter 2022. szeptember 23-án adott ki és 2022. december 19-én egyszer már módosított.

A közlemény célja, hogy az alapján a felsőoktatási intézmények az általuk meghirdetni kívánt alapképzésre, osztatlan képzésre vonatkozóan meghatározzák a rendelkezések által előírtan a tanulmányi pont számítását megalapozó tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak körét, valamint az érettségi pont számítását megalapozó érettségi vizsgatárgyak körét. A mostani közlemény szerint módosuló eredeti közlemény részletes változásai, táblázatai megtekinthetők a Hivatalos Értesítő nevesített számában. A tantárgyak szerinti korábban tanult tantárgyak megfeleltetését a jövőben továbbra is az Oktatási Hivatal végzi.

2023-11-18 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>