Vissza

Véleményezhető a szakképzési és a felnőttképzés kormányrendelet módosításának tervezete



Társadalmi egyeztetésre került a szakképzési és a felnőttképzési törvény végrehajtási rendeleteinek rövidebb módosítása.

2023. december 13-án jelent meg a kormany.hu oldalon társadalmi egyeztetés céljából a szakképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 12/2020. (II. 7.) kormányrendelet módosításáról szóló kormányrendelet tervezete, valamint a felnőttképzésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 11/2020. (II. 7.) kormányrendelet módosításáról szóló kormányrendelet-tervezet.

Az előbbi (https://kormany.hu/dokumentumtar/a-szakkepzesrol-szolo-korm-rendelet) az ágazati készségtanácsokra vonatkozó rendelkezéseket tervezi kiegészíteni elsősorban a honvédelmi ágazat kapcsán. A tervezethez fűzött indoklás szerint a védelmi ipar speciális ágazat, a nemzetbiztonság szempontjából kiemelt jelentőséggel bír, ezért indokolt, hogy honvédelem ágazatban is működjön ágazati készségtanács. A második tervezet (https://kormany.hu/dokumentumtar/a-felnottkepzest-erinto-kormanyrendeletek-modositasarol-szolo-korm-rendelet) a programkövetelmények képzésben történő felhasználására, a tanúsítványok tartalmára és a szakértők továbbképzésére vonatkozó szabályokat pontosítja a gyakorlatban felmerült tapasztalatokra tekintettel. Az észrevételeket mindkét jogszabálymódosítással kapcsolatban 2023. december 21-ig lehet megtenni a tarsadalmiegyeztetes@kim.gov.hu címen.

2023-12-16 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>