Vissza

Kormányhatározat az ideiglenes védelemre jogosult tanulók nevelése-oktatásának támogatására



Egy kormányhatározat jelent meg az ideiglenes védelemre jogosult köznevelésben tanulók fejlesztésének, nevelése-oktatásának támogatásáról.

A Magyar Közlöny 2023. december 12-i számában jelent meg a 1542/2023. (XII. 12.) kormányhatározat, amely a köznevelési intézmények, valamint a szakképző intézmények fenntartói részére forrás biztosít az ideiglenes védelemre jogosult – az Ukrajnában állandó lakóhellyel rendelkező és 2022. február 24-én vagy azt követően Ukrajnából érkező magyar állampolgár – köznevelésben tanulók fejlesztésének, nevelése-oktatásának megvalósítása érdekében.

A kiegészítő támogatás havonta a tanulók havi átlaglétszáma alapján 130.000 forint/tanuló 2024. január 1-jétől, amely abban az esetben illeti meg a fenntartót, ha a tanuló számára az adott hónapban az alapellátáson felüli heti öt óra egyéni felkészítést biztosított. A forrásra jogosultak a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézmények, a szakképzési centrumok részeként működő szakképző intézmények, a felsőoktatási intézmények által fenntartott köznevelési és szakképző intézmények, az egyházi fenntartású felsőoktatási intézmények és a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány által fenntartott felsőoktatási intézmények köznevelési és szakképző intézményei, valamint az Agrárminisztérium által fenntartott, illetve fenntartói irányítása alá tartozó köznevelési, illetve szakképző intézmények fenntartói is.

2023-12-16 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>