Vissza

A 2024-ben választható érettségi vizsgatárgyak



Az OH közzétette a 2024-ben választható érettségi vizsgatárgyakat.

Az Oktatási Hivatal január elején az előző évek gyakorlatának megfelelően közzétette a honlapján (https://www.oktatas.hu/) a 2024-ben választható érettségi vizsgatárgyak listáit, amelyekre az ezévi május-júniusi és október-novemberi vizsgaidőszakban lehet érettségi vizsgára jelentkezni.


Az első táblázatban felsorolt 73 közismereti vizsgatárgy mindegyikéből lehet középszinten érettségizni, míg emelt szinten csak 49-ből. 2024. január 1-je után már kizárólag az Érettségi Vizsgaszabályzat 3. mellékleteként bevezetett új általános követelmények, és az ezekhez kapcsolódó, új részletes követelmények szerint lehet csak érettségi vizsgát tenni. A 2024. május-júniusi vizsgaidőszakban a listán szereplő felsorolásban nem szereplő közismereti vizsgatárgyakból abban az esetben sem lehet érettségizni, ha egy korábbi vizsgaidőszakban a vizsgázót az adott vizsgatárgyból javító vagy pótló vizsgára utasították.


A második listán szereplő összesen 29 ágazati szakmai vizsgatárgyból és a harmadik listán szereplő összesen 11 ágazaton belüli specializáció szakmai vizsgatárgyból legkésőbb a 2024/2025. tanév október-novemberi vizsgaidőszakában lehet érettségi vizsgát tenni. Minden érettségi tárgy vizsgakövetelményei elérhető a Hivatal oldalán.

2024-01-25 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>