Vissza

Az Oktatási Hivatal módosította a 8. évfolyamosok magyar feladatlapjának javítókulcsát



Az OH ma módosította a szombaton megírt 9.-es központi írásbeli magyar felvételi vizsgák javítási útmutatóját a kétféle megközelíthetőség miatt.

2024. január 20-án, szombaton tartották a központi írásbeli felvételi vizsgákat a 9. évfolyamra jelentkezők esetén. A 8. évfolyamosoknak készített magyar feladatlap egyik feladata két megközelítéssel is megoldható volt, ezért az Oktatási Hivatal 2023. január 23-án módosította a feladatlaphoz tartozó javítási-értékelési útmutatót, amelyről a honlapján (https://www.oktatas.hu/) egy tájékoztatót is megjelentetett még hétfőn.

A tájékoztató értelmében a feladatlap 2. feladatának megfogalmazása lehetővé tette, hogy egyes felvételiző diákok az egyik részfeladatot az eredeti javítókulcstól eltérő módon közelítsék meg. A Hivatal, egyeztetve a feladatsort összeállító bizottsággal, módosította a javítókulcsot, hogy az eltérő megközelítést alkalmazó tanulókat emiatt ne érhesse hátrány. Az OH jó megoldásként fogadja el a 2. feladat esetén azt is, ha a tanuló azt választotta, hogy „Hetet ütött egy csapásra” és azt is, hogy ha – a módosított javítókulcs alapján – azt választotta, hogy „Kettőt ütött egy csapásra” (amennyiben a feladat kiírása alapján ez a szám csak egyszer szerepel megoldásként.)

2024-01-25 | dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>