Vissza

Országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési terv



A következő tanévben esedékes tanfelügyeleti ellenőrzésekről szóló tervet az Oktatási Hivatal július 20-áig készíti el, és erről az intézményeket a hónap végéig értesíti. Az ellenőrzésben ötévente minden pedagógusra sor kerül.

 

Az Oktatási Hivatal minden év július 20-áig készíti el megyei bontásban a következő évre szóló országos pedagógiai-szakmai ellenőrzési tervet. A hivatal az ellenőrzési tervet úgy állítja össze, hogy az ellenőrzés ötévente egy alkalommal minden intézmény minden pedagógusára kiterjedjen. Az Oktatási Hivatal július 31-ig értesíti az általa működtetett informatikai támogató rendszer útján az ellenőrzési tervben foglalt szervezési szabályokról az a kiválasztott szakértőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és intézményeket.

A munkáltató, az intézményvezető köteles az ellenőrzés feltételeit biztosítani. Az ellenőrzés által érintett időt az ellenőrzött személy tekintetében munkaidőként kell figyelembe venni. Az Oktatási Hivatal az intézménytípus és az ellenőrzés helyszínének figyelembevételével választja ki az ellenőrzésekben részt vevő szakértőket.

2017-07-17 | Dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>