Vissza

31 szakképző intézmény újítását hajtja végre az NSZFH



A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal programja keretében 31 szakképző intézmény újulhat meg vagy bővülhet új eszközökkel.

Az Innovatív Képzéstámogató Központ a honlapján (https://ikk.hu) adott tájékoztatást arról, hogy a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal programja keretében 31 szakképző intézmény újulhat meg vagy bővülhet új eszközökkel. Mindezt a szakképző intézményeket fejlesztő programot támogató projekt szolnoki nyitórendezvényén jelentette be a szakképzésért is felelős államtitkár, Hankó Balázs.

A közleményből kiderül, hogy a szakképző iskoláknak nyújtott fejlesztések országszerte 18 szakképző centrum 31 intézményének 34 helyszínén valósulnak meg, csaknem 96 milliárd forint értékben, az 53 milliárd forintos építési beruházáson túl. A 21. századi szakképző intézményeket fejlesztő programban Szolnokon például 6 milliárd forintból újulhat meg két szakképző intézmény. A szakképző intézmények a benyújtott pályázatok alapján várhatóan 55 százalék feletti energiamegtakarítást érnek el. Cél a megújuló energiaforrások használatát biztosító rendszerek kiépítése mellett a tanműhelyek fejlesztése, továbbá az oktatási terek átalakítása is. A fejlesztéseknél 7 helyszínen új építés, 8 helyen bővítés és felújítás, 19 helyen pedig felújítás valósul meg. A teljes projektben 110 ezer négyzetméter iskolai tér újul meg.

2024-02-12 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>