Vissza

Jövő szerdáig lehet jelentkezni a középiskolába



2024. február 21-ig kell a középfokú felvételi eljárás keretében az általános iskoláknak továbbítani a 9. évfolyamra jelentkezők esetén a tanulói jelentkezési lapokat.

2024. február 21-ig kell a középfokú felvételi eljárás keretében az általános iskoláknak továbbítani a 9. évfolyamra jelentkezők esetén a tanulói jelentkezési lapokat a továbbtanulásra kiválasztott középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapot pedig az Oktatási Hivatalnak annak honlapján (https://www.oktatas.hu/) található tájékoztatóban leírtak szerint. A 6 és 8 évfolyamos gimnáziumokban továbbtanulni szándékozóknak a lapokat egyénileg kell kitölteniük a Hivatal honlapján elérhető KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program erre létrehozott felületén (https://kifir2.kir.hu/JellapKitolto/egyeni). Az Oktatási Hivatal felhívta a figyelmet, hogy a kézzel kitöltött felvételi lapok feldolgozására nincs lehetőség.

A program jelentkezési lapokat és tanulói adatlapot állít elő. Utóbbin szükséges sorrendbe állítani azon intézményeket, illetve tanulmányi területeket, amelyekre a tanuló jelentkezik. A Hivatal felhívja a figyelmet, hogy célszerű több intézményt, illetve tanulmányi területet megjelölni, ám erre vonatkozó előírás, megkötés nincsen. A sorrend módosítására április 8-10. között lesz lehetőség az eljárás későbbi szakaszában.

2024-02-15 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>