Vissza

A köznevelési intézmény vezetőjének megbízása



A július 1. és augusztus 15. közötti időszak fontos szakasz a köznevelési intézmény vezetőjének megbízása szempontjából. A határozott idejű intézményvezetői megbízások felülvizsgálatának időszaka ez.

 

A július 1. és augusztus 15. közötti időszak fontos szakasz a köznevelési intézmény vezetőjének megbízása szempontjából.

Ha ugyanis jogszabályi előírás vagy a munkáltató döntése alapján a köznevelési intézmény vezetőjének megbízása, munkaszerződése határozott időre szól, és a határozott idő alapján a megbízás vagy a munkaszerződés utolsó napja nem a július 1-jétől augusztus 15-ig terjedő időszakra esne, a megbízás, a munkaszerződés lejártának időpontját akkor is erre az időszakra kell meghatározni, ha a meghatározott határidő végénél legfeljebb hat hónappal korábban vagy később járna le.

A tankerületi központ által fenntartott köznevelési intézmény, többcélú intézmény vezetőjét az oktatásért felelős miniszter bízza meg öt évre. A köznevelési intézmény vezetője felel – többek között – az intézmény szakszerű és törvényes működéséért, az intézmény gazdálkodásáért, a pedagógiai munkáért és a nevelőtestület vezetéséért.

2017-07-31 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>