Vissza

Módosult a felsőoktatási felvételi pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyakról szóló miniszteri közlemény



A felsőoktatásért felelős miniszter tegnap egy közleményt jelentetett meg a pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárások során című közlemény módosításáról.

A Hivatalos Értesítő 2024. február 22-i számában jelent meg a felsőoktatásért felelős miniszter közleménye „A pontszámítás feltételéül meghatározott tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárások során” című közlemény módosításáról.

Ahhoz, hogy a felsőoktatási intézmények az általuk meghirdetni kívánt alapképzésre, osztatlan képzésre vonatkozóan meghatározzák a rendelkezések által előírtan a tanulmányi pont számítását megalapozó tantárgyak és érettségi vizsgatárgyak körét, valamint az érettségi pont számítását megalapozó érettségi vizsgatárgyak körét, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményt adott ki 2022. szeptember 23-án a 2024. évi felsőoktatási felvételi eljárások során figyelembe vehető tantárgyakkal és érettségi vizsgatárgyakkal kapcsolatos követelményekről, amelyet 2022. december 19-én, 2023. november 9-én és 2023. december 19-én módosított. A jelenlegi 31 oldalas közlemény ennek az újabb módosítása. Az egyes képzési területeken képzést meghirdető felsőoktatási intézmények az általuk meghatározott tantárgyi és érettségi vizsga teljesítéséről szóló követelményeit külön a felsőoktatási tájékoztató részét képező táblázat ismerteti.

2024-02-25 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>