Vissza

Új szabályok az év közben megemelt fenntartói támogatás folyósítására



Új szabályok jelentek meg csütörtökön a köznevelési intézmények fenntartóinak év közben emelt támogatásának folyósításával kapcsolatban.

A Magyar Közlöny 2024. február 22-i számában jelent meg a szociális, köznevelési és egészségügyi tárgyú kormányrendeletek módosításáról szóló 32/2024. (II. 22.) kormányrendelet, amely - többek között - kiegészítette a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012. (VIII. 28.) kormányrendelet 37/J. §-át az új (3a) és (3b) bekezdéssel.

Eszerint a Magyar Államkincstár igazgatósága által köznevelési intézmények fenntartóinak folyósított támogatások kapcsán határozta meg, hogy ha a pénzügyminiszter a központi költségvetési törvény szerinti támogatási jogcímek összegeit év közben megemeli, azt az államkincstár a döntést követő hónaptól a havi ütemezése során, külön határozat meghozatala nélkül folyósítja. A visszamenőleges hatállyal megállapított emelt összegű támogatás és az érintett hónapokban ténylegesen folyósított támogatás különbözetét a megemelt fajlagos összegű támogatás első alkalommal történő folyósításával egy időben folyósítja, kivéve, ha arról a fenntartó az államkincstárhoz intézett írásbeli nyilatkozatával lemondott.

2024-02-25 | dr. Klész Tibor | Jogszabályfigyelő

Szeretnék ilyen híreket kapni >>