Vissza

Az intézményi szintű beavatkozások előrehaladásának értékelése a korai iskolaelhagyás megelőzése kapcsán



Az NSZFH márc. 31-ig értékeli a korai iskolaelhagyással kapcsolatban szakképző intézmény szintjén történő beavatkozások előrehaladását.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal március 31-ig értékeli a korai iskolaelhagyás megelőzése kapcsán a szakképző intézmény szintjén történő beavatkozások előrehaladását. A korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszert a Hivatal a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer részeként működteti. A korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszer a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló komplex, rendszerszintű pedagógiai támogatása céljából a korai iskolaelhagyás megelőzésének támogatására működtetett rendszer, amelyhez kapcsolódóan a szakképzési államigazgatási szerv támogatást nyújt a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló, az oktató, a szakképző intézmény és a fenntartó számára.

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a szakképző intézmény és a fenntartó számára javaslatot tesz a pedagógiai eredményességet javító intézkedésekre és biztosítja a pedagógiai-szakmai támogatást, emellett március hónap utolsó napjáig értékeli a szakképző intézmény szintjén történő beavatkozások előrehaladását.

2024-03-19 | dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>