Vissza

Tájékoztatás a korai iskolaelhagyás kapcsán tett beavatkozás előrehaladásáról



Az NSZFH április 30-ig tájékoztatja a szakképzőket a korai iskolaelhagyás kapcsán az intézmény szintjén történő beavatkozások előrehaladásról.

A szakképzési államigazgatási szerv, azaz a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) 2024. április 30-ig tájékoztatja a szakképző intézményeket korai iskolaelhagyás megelőzése kapcsán történt beavatkozások előrehaladásának értékeléséről. A korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszer a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló komplex, rendszerszintű pedagógiai támogatása céljából a korai iskolaelhagyás megelőzésének támogatására működtetett rendszer, amelyhez kapcsolódóan a szakképzési államigazgatási szerv támogatást nyújt a korai iskolaelhagyással veszélyeztetett tanuló, az oktató, a szakképző intézmény és a fenntartó számára.

A korai iskolaelhagyás megelőzését támogató rendszert az NSZFH a regisztrációs és tanulmányi alaprendszer részeként működteti. Az NSZFH a szakképző intézmények és a fenntartóik számára március hónap utolsó napjáig, a második félév tekintetében augusztus 10-ig értékeli a szakképző intézmény szintjén történő beavatkozások előrehaladását, és arról április hónap utolsó napjáig, illetve a második félév tekintetében augusztus hónap utolsó napjáig tájékoztatja a szakképző intézményeket és a fenntartóikat.

2024-04-17 | dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>