Vissza

Megújuló iskolák



Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg az állami fenntartású iskolákban két, uniós forrásból finanszírozott programmal, összesen több mint 80 milliárd forint értékben.

 

Jelentős infrastrukturális fejlesztések valósulnak meg az állami fenntartású iskolákban két, uniós forrásból finanszírozott programmal, összesen több mint 80 milliárd forint értékben. A Széchenyi 2020 keretében 2017 márciusában jelent meg az EFOP-4.1.2-17 kódszámú „Iskola 2020 Köznevelési intézmények infrastrukturális fejlesztése a hátránykompenzáció elősegítése és a minőségi oktatás megteremtése érdekében” című, valamint az EFOP-4.1.3-17 azonosító számú, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése” című felhívás. Az első konstrukció a nagyobb volumenű beruházásokhoz, például

– új épületrész építéséhez,

– szintráemeléshez,

– tantermi bővítéshez, illetve

– tornacsarnok építéshez biztosít forrást.

Míg a második konstrukció a nem építési engedélyhez kötött beruházások támogatására nyújt lehetőséget a konvergencia régiókban található tankerületi központok iskoláiszámára. A tankerületi központok 546 köznevelési intézmény fejlesztésére eddig több mint 85 milliárd forint értékben nyújtottak be támogatási kérelmeket, amelyeknek az elbírálása várhatóan augusztus végére befejeződik. A projektek kapcsán elmondható, hogy eddig nem tapasztalt volumenű megújulás lehetősége előtt állnak az állami fenntartású köznevelési intézmények. 

 

A cikkben megjelent fotó illusztráció.

2017-09-05 | Klebelsberg Központ | Klebelsberg Központ hírei

Szeretnék ilyen híreket kapni >>