Vissza

Nyilvánosságra került a 2018/2019-es tanévre szóló szakmaszerkezeti döntés tervezete



A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a véleményezhető jogszabályokat tartalmazó www.kormany.hu oldalon a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2018/2019. tanévben Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről szóló kormányrendeletről szóló előterjesztés tervezetét.

 

A Nemzetgazdasági Minisztérium közzétette a véleményezhető jogszabályokat tartalmazó www.kormany.hu oldalon a 2018/2019. tanévre vonatkozó szakmaszerkezeti döntésről és a 2018/2019. tanévben Szabóky Adolf Szakképzési Ösztöndíjra jogosító szakképesítésekről szóló kormányrendeletről szóló előterjesztés tervezetét.

A tervezet értelmében a szakmaszerkezeti döntés lehetővé teszi, hogy az iskolai rendszerű szakképzésben szerzett végzettség nagyobb arányban feleljen meg a munkaerőpiac igényeinek, csökkenjen a szakmai végzettséget szerzett fiatalok munkanélküliségi aránya. Hosszabb távon nő a foglalkoztathatóság, a munkaerőpiac igényeinek megfelelőbb képzési szerkezet növeli a foglalkoztatottságot, csökkenti a munkanélküliséget.

A gazdaság igényeihez jobban igazodó képzési szerkezet az átalakítás egészének végrehajtásával együtt a szakképesítést szerző rétegek gazdasági helyzetének javulása mellett a gazdaság egészének teljesítőképességét növeli – rögzíti a tervezet hatásvizsgálati lapja.

2017-09-12 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>