Vissza

Várják a szakképzési centrumok a felnőttoktatásban szakmát tanulni vágyókat



A 2017/2018. tanévben induló képzésekről is elmondható, hogy a felnőttek számára az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes életkortól függetlenül.

 

A szakképzési centrumok az iskolai rendszerű szakképzésben szakmát tanulni vágyó felnőtteket a felnőttoktatás keretében esti vagy levelező munkarendben megszerezhető szakképesítések elsajátítása céljából is várja. A 2017/2018. tanévben induló képzésekről is elmondható, hogy a felnőttek számára az első és a második szakképesítés megszerzése ingyenes életkortól függetlenül.

Az elsőként vagy másodikként megszerezhető szakképesítések listája megtalálható a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal honlapján működő kereső segítségével. A szakképesítések mindegyike – beleértve a Kis- és középvállalkozások ügyvezetője I. és II. szakképesítéseket is - a szakmai és vizsgakövetelményekben meghatározott komplex szakmai vizsgával zárulnak, és a legtöbb esetben tanulószerződés megkötésére, és ezáltal tanulói pénzbeli juttatás formájában kapható támogatás igénybevételére is lehetőség van.

 

2017-09-18 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>