Vissza

Lezajlottak a megyei diákparlamentek ülései



Az országos diákparlament 2017 elején megfogalmazott javaslatainak egyike alapján megalakultak a megyei diákparlamentek, amelyeket az Oktatási Hivatal szervezett meg. Az ülésekre 2017 novemberében került sor.

 

Az országos diákparlament 2017 elején megfogalmazott javaslatainak egyike alapján megalakultak a megyei diákparlamentek, amelyeket az Oktatási Hivatal szervezett meg. Az ülésekre 2017 novemberében került sor. A köznevelésről szóló törvény értelmében az oktatásért felelős miniszternek háromévenként kell összehívnia a diákparlamentet, amely a diákok közneveléssel kapcsolatos országos tájékoztató fóruma, amely az előterjesztésében áttekinti a tanulói jogok érvényesülését, és ajánlást fogadhat el, amelyben megfogalmazza véleményét, javaslatait.


Az Oktatási Hivatal pedagógiai oktatási központjai 2017 novemberében 21 helyszínen – azaz a fővárosban és minden megyében – szervezték meg és vezették le a megyei diákparlamenteket. A rendezvényeken összesen 1841 fő vett részt, amelyeken a diákok tájékoztatást kaptak az országos diákparlament javaslatairól és végrehajtásukról. A rendezvényekről bővebb információk a https://www.oktatas.hu/kozneveles/diakparlamentek/ oldalon olvashatók.

2017-12-19 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>