Vissza

Február 15: több fontos határidő is az iskolák számára



Az általános iskoláknak 2018. február 15-ig kell továbbítani a tanulói jelentkezési lapjait a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig az Oktatási Hivatalnak. Ez az időpont a jelentkezés határideje a 2018 szeptemberében induló iskolai rendszerű szakképzésekre is. Ha a szakközépiskola, szakgimnázium szakképzési évfolyamára jelentkező nem az adott iskolában közismereti oktatásban megkezdett tanulmányait kívánja folytatni, a tanuló február 15-től az iskola által meghatározott időben kérh

 

Az általános iskoláknak 2018. február 15-ig kell továbbítani a tanulói jelentkezési lapjait a középfokú iskoláknak, a tanulói adatlapok első példányát pedig az Oktatási Hivatalnak. Ez az időpont a jelentkezés határideje a 2018 szeptemberében induló iskolai rendszerű szakképzésekre is. Ha a szakközépiskola, szakgimnázium szakképzési évfolyamára jelentkező nem az adott iskolában közismereti oktatásban megkezdett tanulmányait kívánja folytatni, a tanuló február 15-től az iskola által meghatározott időben kérheti felvételét vagy átvételét.

A május-júniusi vizsgaidőszak érettségi vizsgáira történő jelentkezéshez szükséges jelentkezési lapot is február 15-ig lehet benyújtani a vizsgabizottságot működtető intézmény igazgatójához. A jelentkezési lapon a kötelező vizsgatárgyak mellett fel kell tüntetni a kötelezően és a szabadon választható vizsgatárgyakat, a vizsga szintjét, valamint fajtáját. A jelentkezési határidő elmulasztása esetén igazolási kérelmet a jelentkezési határidő utolsó napjától számított nyolc napon belül lehet előterjeszteni.
Február 15-i kell tájékoztatni a szülőket az óvoda nyári zárva tartásáról is, a nevelés nélküli munkanapokról pedig legalább hét nappal a zárva tartást megelőzően.

2018-02-13 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>