Vissza

A 2016/2017. tanévben megszervezett országos mérés, értékelés eredményéről készített elemzések megküldése



A tanév rendje szerint 2018. február 28-ig készíti el az Oktatási Hivatal az országos, intézményi és fenntartói szintű elemzéseket a 2016/2017. tanévben megszervezett országos mérés, értékelés eredményéről.

 

A tanév rendje szerint 2018. február 28-ig készíti el az Oktatási Hivatal az országos, intézményi és fenntartói szintű elemzéseket a 2016/2017. tanévben megszervezett országos mérés, értékelés eredményéről. Az intézményi szintű elemzéseket az intézmények vezetőinek, az intézményi és a fenntartói szintű elemzéseket a fenntartóknak, az országos elemzést pedig az oktatásért felelős miniszternek küldi meg az Oktatási Hivatal. A miniszter az országos elemzést 2018. április 28-ig tájékoztatás céljából a kormányzati portálon is nyilvánosságra hozza.


Az oktatásért felelős miniszter az országos mérési feladatok keretében gondoskodik a nevelési-oktatási intézményekben folyó pedagógiai tevékenység méréséről, értékeléséről. Az alapkészségek, képességek országos mérésének minden tanévben ki kell terjednie a köznevelés hatodik, nyolcadik és tizedik évfolyamán a nappali rendszerű iskolai oktatás munkarendje szerinti tanuló esetében a szövegértési és a matematikai eszköztudás fejlődésének vizsgálatára. Az Oktatási Hivatal az országos mérésnek, értékelésnek a tanulóra vonatkozó feldolgozott adatait a honlapján az érintett tanuló és szülője részére is hozzáférhetővé teszi.

2018-02-26 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>