Vissza

Ajánlás a szakgimnáziumok pedagógiai programjának módosításához



A 2018. július 9-i Magyar Közlönyben jelentek meg a szakképzési kerettantervek módosításai.

 

A 2018. július 9-i Magyar Közlönyben jelentek meg a szakképzési kerettantervek módosításai. Ez alapján készített egy ajánlást a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal a szakgimnáziumok pedagógiai programjának módosításához.

Az ajánlás értelmében a szakgimnáziumi képzésben a tanulók dönthetnek arról, hogy a tanult főszakképesítéshez kapcsolódó mellék-szakképesítést kívánják-e tanulni képzésük 11–12. évfolyamán.

Az új tanulási utak kialakítása keretében a szakképző iskolák feladata annak meghatározása, hogy melyek azok az ágazati szakmai készségeket erősítő tartalmak, amelyek hozzájárulnak a szakgimnáziumi tanulók munkaerő-piaci keresettségének növeléséhez. A szakgimnáziumnak legalább két alternatív tanulási lehetőséget kell felajánlania tanulói számára a szakmai tudás erősítése, szélesítése céljából. Egyrészt biztosítania kell a tanuló számára a mellék-szakképesítés megszerzésére irányuló képzés választásának lehetőségét, másrészt, ha a tanuló a mellék-szakképesítést nem választja, egyéb, az iskola által ajánlott, a tanuló szakmai kompetenciáit, tudását erősítő szakmai tartalmak tanulására kell lehetőséget adnia.


Bővebben: www.nive.hu

2018-08-03 | Dr. Klész Tibor | Szakképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>