Vissza

Értesítés a középiskolai felvételi eredményéről



A felvételt hirdető középfokú iskoláknak az egyeztetett felvételi jegyzék alapján 2019. április 30-ig kell megküldeni a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést. A felvételről szóló értesítést a tanulónak, kiskorú tanuló esetében a szülőnek kell megküldeni, továbbá amennyiben a szülő kérése alapján az általános iskola szervezi meg a felvételi lapok kitöltését és továbbítását, az általános iskolának is, ha a vele tanulói jogviszonyban álló tanuló a középfokú iskolába felvételt nyert. Az általános

 



A felvételt hirdető középfokú iskoláknak az egyeztetett felvételi jegyzék alapján 2019. április 30-ig kell megküldeni a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést. A felvételről szóló értesítést a tanulónak, kiskorú tanuló esetében a szülőnek kell megküldeni, továbbá amennyiben a szülő kérése alapján az általános iskola szervezi meg a felvételi lapok kitöltését és továbbítását, az általános iskolának is, ha a vele tanulói jogviszonyban álló tanuló a középfokú iskolába felvételt nyert. Az általános iskola értesítése jegyzék formájában is történhet.

Ha a középfokú iskola a benyújtott felvételi kérelmek és a felvételi eljárás eredményeképpen megállapítja, hogy a meghirdetett tanulmányi területen nem tudja elindítani az oktatást, köteles erről három munkanapon belül értesíteni a jelentkezőt, a fenntartót és az Oktatási Hivatalt.

2019-05-02 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>