Vissza

Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíj



A Magyar Közlöny 2019. június 13-i számában jelent meg a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjról szóló 4/2019. (VI. 13.) TNM-rendelet. Az ösztöndíj célja, hogy a felsőoktatási intézményben történő továbbtanulásuk elősegítése érdekében támogatásban részesítse az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi nevelést.

 



A Magyar Közlöny 2019. június 13-i számában jelent meg a Nemzetiségi Tanulmányi Ösztöndíjról szóló 4/2019. (VI. 13.) TNM- rendelet. Az ösztöndíj célja, hogy a felsőoktatási intézményben történő továbbtanulásuk elősegítése érdekében támogatásban részesítse az anyanyelvű és kétnyelvű nemzetiségi nevelést, illetve oktatást folytató középfokú iskolák ajánlása alapján nemzetiséghez tartozó, középfokú iskolai, kiemelkedő képességű tanulókat. Ez az ösztöndíjat a roma nemzetiséghez tartozó tanulók nem vehetik igénybe, mert az ő hasonló támogatásukat külön rendelet szabályozza, amely ugyancsak a napokban jelent meg.

Az ösztöndíj mértéke tanulónként havonta harmincezer forint, ha a tanuló eléri a 4,0-s átlagot. Az ösztöndíjban középfokú iskolánként négy, ezen belül évfolyamonként két tanuló részesülhet.

2019-06-20 | Dr. Klész Tibor | Dokumentumsablonok

Szeretnék ilyen híreket kapni >>