Vissza

Magyar diáksikerek a Nemzetközi Csillagászati Diákolimpián



Magyar fiatalok négy bronzérmet szereztek idén, az 2019. augusztus 2. és 10. között Keszthelyen megtartott 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián (IOAA), amelyre 46 országból több száz középiskolás érkezett. A legtöbb pontot a vietnámi Quan Nguyen Manh érte el, ő az idei olimpia győztese. A csillagászati diákolimpián összesen 17 aranyérmet, 52 ezüstérmet és 58 bronzérmet osztottak ki. A négy bronzérem mellett hat magyar diák kapott kiemelt dicséretet, sőt a pontversenyen kívüli csapatve

 



Magyar fiatalok négy bronzérmet szereztek idén, az 2019. augusztus 2. és 10. között Keszthelyen megtartott 13. Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Diákolimpián (IOAA), amelyre 46 országból több száz középiskolás érkezett. A legtöbb pontot a vietnámi Quan Nguyen Manh érte el, ő az idei olimpia győztese. A csillagászati diákolimpián összesen 17 aranyérmet, 52 ezüstérmet és 58 bronzérmet osztottak ki. A négy bronzérem mellett hat magyar diák kapott kiemelt dicséretet, sőt a pontversenyen kívüli csapatversenyben az aranyérmes és az ezüstérmes csapatban is volt magyar diák.

Bizonyos országokban külön intézetek specializálódnak a csillagászati tehetséggondozásra, ezzel szemben Magyarországon a csillagászat nem önálló iskolai tantárgy. Ennek ellenére iskolai és egyesületi csillagászati szakkörökben, illetőleg amatőr csillagászok, egyetemi hallgatók és oktatók, akadémiai kutatók által tartott felkészítőkön szerezhetnek csillagászati ismeretek az ez irányt érdeklődő fiatalok.

2019-08-13 | Dr. Klész Tibor | Módszertár

Szeretnék ilyen híreket kapni >>