Vissza

Október 15-től lehet jelentkezni a keresztféléves felsőoktatási képzésekre



2019. október 15-én hivatalosan is megkezdődött a 2020. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás, amely a középiskolából nemrég kikerült volt tanulók közül sokakat érint. Akik ilyen képzési formára akarnak jelentkezni, 2019. november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola valamely képzésén terveznek továbbtanulni. A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van.

 felsőoktatási képzésekre



2019. október 15-én hivatalosan is megkezdődött a 2020. évi keresztféléves felsőoktatási felvételi eljárás, amely a középiskolából nemrég kikerült volt tanulók közül sokakat érint. Akik ilyen képzési formára akarnak jelentkezni, 2019. november 15-ig dönthetik el, hogy mely egyetem vagy főiskola valamely képzésén terveznek továbbtanulni. A keresztféléves eljárásban meghirdetett önköltséges alapszakokra és felsőoktatási szakképzésekre azok jelentkezhetnek, akiknek legalább érettségi bizonyítványuk van. Állami ösztöndíjas és önköltséges mesterképzésekre pedig azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2020 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

Jelentkezni kizárólag a felsőoktatási jelentkezés online felületén, azaz a ww.felvi.hu oldalon elérhető „E-felvételi-rendszerben” lehet, amelyhez regisztráció szükséges. A ponthatárok 2020. január 23-án kerülnek kihirdetésre.

2019-10-21 | Dr. Klész Tibor | Felnőttképzés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>