Vissza

A tanulók fizikai állapotfelmérése



Az idei évben január 8-ától indul az országos mérés-értékelés keretein belül a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata.

 

Az előző évekhez hasonlóan a 2019/2020-es tanévben 2020. január 8. és április 24. között kerül sor a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálata. A köznevelésről szóló törvény értelmében az országos mérés, értékelés keretében a tanulók fizikai állapotának és edzettségének vizsgálatát az iskoláknak – az 1-4. évfolyamon, valamint a felnőttoktatásban tanulók kivételével – a nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő tanulók esetében kell megszervezniük. A mérés eredményeit az érintett nevelési-oktatási intézmények 2020. május 29-jéig töltik fel az úgynevezett NETFIT rendszerbe.

A Magyar Diáksport Szövetség által 2013-ban elindított T.E.S.I. elnevezésű kiemelt projekt egyik kutatás-fejlesztési feladata volt, hogy létrehozza a magyar iskolarendszerben egységesen működtethető, egészségközpontú fittségmérési-értékelési rendszert. Az új fizikai fittségmérési rendszer a NETFIT, vagyis a Nemzeti Egységes Tanulói Fittségi Teszt elnevezést kapta.

2020-01-07 | Dr. Klész Tibor | Iskolaszervezés

Szeretnék ilyen híreket kapni >>